Verlichtingsdienst

Verlichtingsdienst

Project  Graduation
Jaar — 2016

De Verlichtingsdienst is een guerilla-actie ter promotie van het basisinkomen en is genomineerd voor de WdKA onderzoeksprijs:

Het Basisinkomen heeft in Nederland vaak nog de reputatie van ‘linkse utopie’. Dat is jammer, want het idee komt juist voort uit de gedachten van linkse én rechtse denkers, en zal zeker niet alleen voordelig uitpakken voor de allerarmsten in onze maatschappij. Om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het idee van het Basisinkomen en om de bottom-up beweging extra kracht bij te zetten is de Verlichtingsdienst opgezet.

Het verloop van de campagne

Door mee te doen aan de prijsvraag van de organisatie Basisinkomen 2018 is er €500,- gewonnen om het verloop van de campagne te kunnen bekostigen. Hierdoor is het mogelijk geworden om honderden Verlichtingsaangiften, die via de website binnen zijn gekomen, te kunnen versturen naar de overheid. Hierna heb is de campagne aan de organisatie overgedragen en zijn zij hier zelf verder mee aan de slag gegaan. Een enigszins teleurstellende reactie van de Overheid heeft hen er niet van weerhouden de Verlichtingsaangiften te blijven verspreiden en door te gaan met het verzamelen van handtekeningen. Inmiddels is gemeente Terneuzen begonnen met een basisinkomen-experiment.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!